Föreläsning

Linda Mathiasson

Föreläsare & Coach

 

Föreläsningar

 

Jag har själv erfarenhet av mobbning och erbjuder nu dig och ditt företag/skola någon av nedanstående föreläsningar.

 

Må bra på och av jobbet

Alla har rätt att bli behandlade på ett schyst och respektfullt sätt på jobbet. Ditt och mitt ansvar som kollegor, vänner och studiekamrater tillsammans med en fungerande chef, lärare och vänner är grunden för att alla ska må bra. Vi verkar för att det ska bli en heltäckande mobbningslagstiftning - men oavsett lag så är en förutsättning för ett respektfullt arbetsklimat ett medvetet arbete där orsakerna till mobbning förebyggs.

Vad har vi för verktyg till att få det att fungera idag och vad behöver vi mer?! Nu erbjuder vi vår kunskap om mobbning och dess konsekvenser och hur det påverkar individ och organisation. Det vi erbjuder är dramatiserade föreläsningar om mobbning och dess konsekvenser, diskussion och övningar. Vi lyfter även dagens arbetsmiljö- och arbetsrättslagstiftning vad gäller mobbning.

 

Vi diskuterar bland annat:

•Vilka värderingar och visioner finns inom gruppen/organisationen

•Vikten av ett tydligt ledarskap

•Aktivt arbetsmiljöarbete om kommunikation, förväntningar etc

•Företagets likabehandlingsplan

 

Upplägg kan diskuteras och vara allt från enbart två timmars föreläsning till föreläsning och coaching. Välkommen med din bokning.

 

 

Mobbning

Vad är mobbning? Hur påverkas den som mobbas? Vad kan du själv göra om du är mobbad? Finns det lagar och regler mot mobbning? Vet du var du skall vända dig om du blir mobbad? Hur känns det att vara mobbad? Om detta är frågor som du ställt dig men ännu inte närmat er, då är detta föreläsningen för just er.

 

Jag har själv erfarenhet av mobbning, både som barn och vuxen, och berättar på ett levande sätt om, och hur mobbning påverkar den som utsätts.

 

Föreläsningen kan göras i olika längd, beroende på vad ni vill ha. Den kan med fördel göras som en start på ett mer långsiktigt arbete mot mobbning där resultatet blir exempelvis en utställning av olika upplevelser av mobbning och utanförskap. Självklart kommer det finnas utrymme till frågor och dialog under hela föreläsningen.

 

Välkommen med din bokning!